Maruz Kalma Senaryosu
Maruz kalma senaryosu, KKDİK hakkında yönetmelik söz konusu olduğunda öne çıkıyor. Bu nedenle yönetmelik ile açıklanmış bir durumdur. Yönetmeliğe göre maruziyet senaryosu, çevrenin ve insanın bir bileşene maruz kalmasını kontrol etmek adına bileşenin tek bir belirli süreci veya kullanımını ya da birkaç süreci veya kullanımını kapsıyor. İthalatçı ya da imalatçının, bileşenin imal edilişini veya yaşam döngüsü süresince kullanımını tanımlayan ve maruziyet kontrollerini ya da alt kullanıcılara maruz kalma kontrolleri hususunda önerilerini açıklayan, işletim şartları ve risk tedbirleri de dahil, şartlar bütünüdür.
Kavi Danışmanlık olarak; sektörün önde gelen firmalarından biri oluyoruz. Çünkü her zaman kaliteli hizmet sunmaya önem veriyoruz. Sonuç olarak; profesyonel danışmanlık hizmetlerimiz ile müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bunun en büyük nedeni ise alanında uzman ve deneyimli olan kadromuz oluyor. Sizlere maruz kalma senaryoları kategorisinde de benzersiz hizmet sağlıyoruz. Bu nedenle istek ve ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçin!
Maruz Kalma Senaryosu Nedir?
Maruziyet senaryosu, bir bileşenin kullanımını ve üretimini, bireylerin bu bileşene maruz kalmasını ve çevre üstündeki olumsuz etkilerini kontrol altına almak maksadı ile belirlenen tedbirler olarak tanımlanıyor.
Bu bağlamda kimyasal güvenlik raporu için mühim olan bu senaryo, bir maddeye bütün yaşam döngüsü süresince maruz kalan taraflar için gereken uygulama şartlarını ve risk yönetimi tedbirlerini barındırıyor.
Bu yaşam döngüsüne bileşenin atık hale dönüşmesi ve bir eşya şeklinde kullanıldığı zaman ömrünü tamamladığı aşamalar da dahil oluyor. Çevreye ve insanlara yönelik çeşitli risklerin kontrol edilene dek operasyonel şartların ve risk yönetim tedbirlerinin iyileştirilmesi yolu ile elde ediliyor.
Maruz kalma senaryosu, ulaşılabilir ve yeterli risk yönetimi tedbirlerini teşvik etmek amacı güdüyor. Bu nedenle kullanım şartlarını doğru bir biçimde tanımlamak adına standart bir şekilde belgelenmelidir. Diğer yandan alakalı maruziyet senaryoları, genişletilmiş güvenli sayfaları vasıtası ile alt kullanıcılara iletiliyor.
Ayrıca, sınıflandırma şartlarını karşılayan, senede on ton ve üstünde kayıtlı bileşenler için olmak koşulu ile bir bileşenin tanımlanan her kullanımı, bu kullanımla alakalı bütün maruziyet ve salım yollarını belgelendirecek bir senaryoya sahip olmalı.
Herhangi bir kimyasal değerlendirme uzmanı, senede on tonun üstündeki miktarlarda kaydedilen ve belirli zararlı özellikler içeren maddeler için maruziyet değerlendirmesi barındıran bir kimyasal güvenli değerlendirmesi hazırlıyor. İlgili değerlendirmenin bir parçası olarak, kaydettirenler, bileşenlerin kullanımına dair maruz kalma senaryoları geliştirmektedirler. Bu bileşeni tedarik ettikleri zaman, alakalı maruz kalma senaryolarını alt kullanıcılara iletiyorlar.
İhtiyaçlarınıza uygun çözümler sunuyoruz. Böylece işlerinizin daha verimli hale gelmesini sağlıyoruz. Sonuç olarak sizlerle uzun vadeli iş birlikleri ve çözüm ortaklıkları kuruyoruz. Bu da doğal olarak gelişiminiz desteklememizi mümkün hale getiriyor. Tüm bunlardan dolayı bizimle iletişime geçerek maruziyet senaryoları alanında da destek almanızı öneriyoruz. Alanında deneyimli kadromuz ile her daim yanınızda yer alıyoruz. Süreçlerinizi optimize ediyor, sizlere en iyi çözümleri sunuyoruz.
Maruz Kalma Senaryosu Ne Demek?
Maruz kalma senaryosu, çevreye ve insan sağlığına dair riskleri, gereken biçimde kontrol etmek adına işletme koşulları ve risk yönetimi tedbirlerini açıklıyor. Maruziyet senaryoları, endüstriyel, formülasyon ve profesyonel son kullanım, tüketici kullanımı ve bileşenlerde kullanım dahil, maddenin bütün kullanım ömrünü kapsıyor.
Herhangi bir maruz kalma senaryosunun içerik ve formatı KKDİK üzerinde yer almaz. Ancak paydaşlar, ortak bir içerik ve formatta anlaşmaya varabiliyorlar. Bu, aşağıdaki bölümleri içeriyor:
- Başlık kısmı.
- Maruziyeti etkileyen kullanım koşulları.
- Maruz kalma tahmini.
- Alt kullanıcıların kendi kullanımlarının maruziyet senaryosunun sınırları kapsamında olup olmasını değerlendirmeye dair kılavuz.
Maruz kalma senaryosu çeşitli risklerin kontrol edilmesini garantilemek için uygun işletim şartları ve risk yönetimi tedbirlerini tedarik zinciri boyunca kişilere iletebilmek amacı ile kullanılan bir araç konumundadır. Diğer yandan risklerin kontrol altında tutulduğu şartların tarifi, maruz kalma senaryosunun çekirdeği konumundadır.
Maruz kalma senaryosu, şu hususları içeriyor:
- Risk yönetimi tedbirleri
- Kullanımın işletim şartları
Maruziyet senaryosu; bileşimin üretimini ve tanımlanmış bütün kullanım şartlarını kapsamalıdır. Ayrıca üretim veya tanımlanan kullanımlardan doğan bütün yaşam döngüsünü göz önüne almalıdır. Bununla beraber alakalı bütün maruziyet yollarını da içermesi gerekiyor. Diğer yandan maruz kalma senaryolarıyla ilgili firmamız her zaman yanınızda oluyor.
Maruz Kalma Değerlendirmesi Nedir?
Kavi Danışmanlık olarak; maruz kalma senaryosu alanında sizlere en iyi hizmeti veriyoruz. Ekibimiz bu alanda deneyimli ve uzman kişilerden meydana geliyor. Maruz kalma değerlendirmesi söz konusu olduğunda da sizlere etkin hizmet sağlıyoruz. Peki, maruz kalma değerlendirmesi nedir? Bu konuyla ilgili açıklamalar yapalım.
Maruz kalma değerlendirmesi, maddenin kullanımları, kullanım şartları ve emisyonu ile alakalı yeteri kadar ayrıntılandırılmış verileri içeriyor. Ayrıca zararlılık değerlendirilmesinde tanımlanan durumlarla ilgili olabilecek bütün maruz kalma hallerini kapsıyor.
Maruz kalma değerlendirmesi işleminde ilk aşama, genel olarak maddenin tedarik zinciri boyunca nasıl ve ne şekilde kullanıldığını açıklayan bir veya daha çok başlangıç noktasına maruz kalma senaryosunun tarif edilmesi oluyor.
Maruz kalma değerlendirmesini ikinci aşama ise maruziyet senaryosunda ortaya konulan çeşitli kullanım şartlarında farklı maruz kalma yolları için maruz kalma tahminin gerçekleştirilme hali oluyor. Her iki halde de öngörülen maruz kalmanın, maruziyet senaryosunda tanımlanan işletim şartlarına ve risk yönetimi tedbirlerine karşılık gelmesi önem arz ediyor. Bizler, tüm bu hususlarda deneyimli ve profesyonel olduğumuz için sizlere kaliteli hizmet sağlıyoruz.
Maruz Kalma Değerlendirmesi İçeren SDS Hazırlığı Nedir?
Firmamız, maruz kalma değerlendirmesi SDS alanında aktif rol alıyor. Ayrıca süreç boyunca en iyi hizmeti veriyoruz. Profesyonel ve endüstriyel kapsamda gerçekleştirilen aktivitelerde zararlı kimyasal bileşenlerin kullanımı halinde bir güvenlik bilgi formu hazırlanıyor. Bu noktada güvenlik veri sayfası içeriğine eklenen maruziyet senaryolarından da bilgi sağlanıyor. Bu nedenle maruz kalma senaryoları oldukça büyük öneme sahip oluyor.
Maruz kalma senaryosu, çevre ve insan için bir bileşene maruziyet durumunda güvenli kullanımın sağlanması adına kontrol edilmesi imkanını sağlayan çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü güvenlik bilgi formlarında konumlanan bilgi ve maruz kalma senaryolarında çevrenin ve insanların korunmasına yardımcı oluyor.
Maruziyet senaryosunda risklerin kontrol altına alınması gerekiyor. Bu sebeple uygun işletim şartlarının ve gereken risk yönetimi tedbirlerini tedarik zincirinde bütün adımlarda kullanılmasını sağlayan bir araç olarak görülüyor.
Maruz kalma değerlendirmesi, kimyasal bileşenin bütün yaşam döngüsü süresince üretiminin ya da kullanımının sebep olduğu emisyon kaynaklı olarak, çevre ve insan maruziyetinin değerlendirmesi oluyor.
Maruziyet değerlendirmesinde maddeye dair kullanım şartları, maddenin emisyon değerleri gibi çeşitli bilgiler yer alıyor. İlk adım maddeye ait tedarik zinciri süresince kullanımının açıklandığı bölüm oluyor. İkinci adım ise başlangıçta açıklanan şartlar altında farklı maruziyet hususları için tahminlerin geliştirilesinden oluşuyor.
Maruz Kalma Senaryosu SDS Hazırlığı
Maruziyet senaryosu SDS hazırlığı aşamasında müşterilerimize etkin hizmet sağlıyoruz. Maruziyet senaryosu barındıran bir güvenlik bilgi formunun hazırlanması için ilk olarak KGR’nin alınması gerekiyor. KGR’den elde edilen bilgiler ışığında genişletilmiş güvenlik bilgi formunun temeli atılıyor. Tedarik zincirinde bulunan bütün markaların söz konusu olan kimyasal bileşene ait alt kullanım alanları e-SDS üstünde tanımlanmalıdır.
Genişletilmiş güvenlik bilgi formunu hazırlayan birey muhakkak KKDİK mevzuatına ve bunun gerekliliklerine yüzde yüz hakim olmalıdır. Bunun yanı sıra deneyimli ve profesyonel bakış açısına da sahip olmalıdır. Söz konusu olan kişinin KDU unvanına sahip olması ise yasal bir zorunluluktur. KDU akredite bir kuruluş tarafından belgelendirme şarttır. Kavi Danışmanlık olarak Kimyasal Değerlendirme Uzmanı kadromuz ile sizlere hizmet veriyoruz.
Kimyasal Maruziyet Risk Değerlendirme
Kimyasal maruz kalma senaryosu risk değerlendirmesi alanında müşterilerimize kaliteli hizmet sağlıyoruz. Bu, firmalarda kullanılan kimyasal bileşenlerin personeller ve çevre üstünde oluşturabileceği potansiyel riskleri belirlemek anlamına geliyor. Öte yandan bu risklere karşı uygun tedbirleri almak maksadı ile yapılan bir süreç oluyor. Bu değerlendirme, kimyasal bileşenlerin doğru kullanımı, taşınması, depolanması ve atılması ile alakalı politikaların tespit edilmesi ve uygulanmasında önemli bir adım olarak karşınıza çıkıyor. Kimyasal maruziyet risk değerlendirme uygulamaları ve bunlara yönelik tedbirlerin alınması KKDİK gereği bir zorunluluk oluyor.
KKDİK kayıt sahibi, seneden on tonun üstündeki miktarlarda ve belirli tehlikeli özelliklere sahip bileşenler için kayıt sürecinin bir parçası olarak maruz kalma senaryosu değerlendirmesi hazırlıyor. Bunun bir parçası olarak, tescil ettirenler bileşenin açıklana kullanımları için maruz kalma senaryoları geliştiriyorlar.
Siz de maruz kalma senaryosu ve diğer hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişim kurabilirsiniz. Alanında uzman ve deneyimli kadromuz ile bu alanda en iyi hizmeti veriyoruz. Kimyasal danışmanlık alanında deneyimli olan ekibimiz, maruziyet senaryolarında da hizmet sağlıyor. Sürecin problemsiz ve hızlı bir şekilde işlemesi için yapmanız gereken şey bizden destek almak oluyor.
- Kimyasal Güvenlik Raporu
- KKDIK Kimyasalların Kaydı
- Kozmetik Sorumlu Teknik Eleman Hizmeti
- Kozmetik Ürün Güvenlilik Değerlendirme
- Kozmetik UTS Bildirimi
- Maruz Kalma Senaryosu
- ATEX Belgesi
- TSCA Belgesi
- MSDS Belgesi
- ÖBK Bildirimi Bazı Zararlı Kimyasalların İhracatı
- UK Reach Kaydı
- EU Reach Kaydı
- UFI Kodu PCN Dosyası
Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayın
İletişime Geçin
Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizlere whatsapp hattından ulaşabilir ve sorularınızı yöneltebilirsiniz.